Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 25 juli 2017

"Trogen intill döden" av Jonas Moström

Under min första semestervecka har jag haft sällskap av Jonas Moströms "Trogen intill döden", som är den fjärde boken om psykiatriker Nathalie Svensson, kriminalkommissarie Johan Axberg och de andra i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp. Har man läst eller lyssnat på de tre första så kommer man att känna igen stilen och berättandet. Jag tycker att det är en helt okej deckare men den är inte något sensationellt eller något som sticker ut. Ljudboken är 12 timmar och 15 minuter lång och den är uppläst av Marie Richardson.

Den tjugofemårige landslagsstjärnan i fotboll, Henrik Borg, hittas en augustimorgon död i sin sommarstuga utanför Ystad. Han ligger i sängen och håller en blå ros i händerna. Om det inte hade varit för rosen så hade man antagligen tagit det för ett naturligt dödsfall. Men rosen samt att man inom en vecka hittar ytterligare två döda i deras sängar och med en blå ros i händerna gör att man kallar in Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, GMP. De andra två offren är en fyrtiosjuårig pilot i Kiruna och en ung kvinnlig dansare i Göteborg. Nathalie och hennes kollegor kan inte hitta något utöver rosorna som kopplar ihop offren. Men när ytterligare en person dör under samma omständigheter inser de att det är bråttom att hitta mördaren innan han eller hon slår till igen...

"Trogen intill döden" är en bra sommarbok. Den är välberättad och hyggligt spännande och den passar alldeles utmärkt i solstolen under lata semesterdagar!

De tre tidigare böckerna kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan:
"Himlen är alltid högre"
"Dominodöden"
"Midnattsflickor"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar