Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 september 2017

"Slutet på sommaren" av Anders de la Motte

Jag har nu lyssnat på "Slutet på sommaren" av Anders de la Motte, vilket är den första boken av honom som jag läst eller lyssnat på. Jag har varit lite nyfiken på hans böcker men det har aldrig riktigt blivit av att jag köpt någon av dem förrän nu. Jag tycker att "Slutet på sommaren" är hyggligt bra, men inte direkt nervkittlande. Det är inte så att man biter på naglarna av spänning, men historien är intressant. Ljudboken är 11 timmar och 10 minuter lång och den är uppläst av Mirja Turestedt.

1983 försvinner en femårige Billy från en ensligt belägen gård på den skånska slätten. Det enda spåret efter honom är en sko som hittas i de höga majsfälten. Trots att så gott som alla engagerar sig i letandet hittas inte Billy och en man i byn misstänks för att ha tagit honom och han tas in på förhör. Men en halvdan polisutredning gör till slut att de mannen måste släppas. Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapisamtal i Stockholm. Plötsligt ansluter en ung man, och inför gruppen berättar han om sin barndom, om oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Veronica börjar misstänka att mannen kan vara hennes försvunne lillebror. Däremot verkar inte hennes storebror och pappa tro att det är så. De är säkra på att Billy är död. Men vad hände egentligen den där sommaren för så länge sedan? Kan Billy verkligen vara i livet...?

"Slutet på sommaren" är en helt okej deckare, men om man vill ha något riktigt spännande som kryper under skinnet så ska man nog välja något annat. Däremot tror jag att jag kommer att läsa eller lyssna på mer av de la Motte, speciellt eftersom jag känner att hans nya bok, "Höstdåd", lockar mig en hel del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar