Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 8 augusti 2017

"Fyra dagar i Kabul" av Anna Tell

"Fyra dagar i Kabul" är starten på en ny serie om förhandlaren Amanda Lund och jag tycker att det är en bra första bok. Historien som utspelar sig både i Afghanistan och i Sverige är spännande och intressant och boken är lättläst med korta kapitel.

Amanda Lund är en erfaren förhandlare och för tillfället är hon placerad i Afghanistan. Av den anledningen blir det hon som får uppdraget att hitta och frita två diplomater som kidnappats i Kabul. Den svenske ambassadören är inte helt samarbetsvillig och Amanda inser direkt att han döljer något. Bill Ekman, Amandas kollega hemma i Stockholm, får utreda de spår som leder till Sverige. Han får också order om att hålla UD och regeringen informerade om vad som sker. Men även de vill mörka händelsen och sopa delar av den under mattan. Klockan tickar snabbt och de två kidnappade diplomaterna måste hittas vid liv...

Anna Tell debuterar med "Fyra dagar i Kabul" och med tanke på att det är just en debut så är jag mycket imponerad även om det emellanåt märks att det hennes första bok. Vissa bitar kanske faller på plats lite väl enkelt.., men jag kommer definitivt vilja läsa fortsättningen på den här serien!

"Fyra dagar i Kabul" finns också som ljudbok. Den är 8 timmar och 53 minuter lång och den är uppläst av Viktoria Flodström.

1 kommentar: