Sök i den här bloggen

Translate

lördag 29 juli 2017

"En god gärning" av Christina Granbom

Christina Granbom är en ny bekantskap för mig och "En god gärning" är den andra delen i en serie om polisinspektör Mildred Carlesten i Kungsör. Jag måste säga att den här boken överraskade mig med att vara bättre än jag trodde att den skulle vara. Jag hade inte så höga förväntningar utan valde bara en lagom lång bok att ladda ner och ta med mig under de första semesterdagarna. Ljudboken är 9 timmar och 7 minuter lång och den är uppläst av Anja Lundqvist.

Den godhjärtade och ensamme Bertil Svensson vinner en stor summa pengar och bestämmer sig för att använda vinsten till att göra en god gärning. Hans syster hamnade som ung i fel sällskap och det gick sedan väldigt illa för henne så han bestämmer sig för att hjälpa traffickingoffer. Han vill helt enkelt rädda kvinnor som tvingas till prostitution från det hemska liv de hamnat i. Polisinspektör Mildred Carlesten försöker komma tillrätta med sitt nya liv som ensamstående mamma. Eftersom fadern till dottern är någon som gjort henne illa och som hon helst vill glömma har hon mycket att kämpa med. När Mildreds systers man blir häktad efter att ha blivit tagen med en prostituerad bestämmer sig  Mildred för att påbörja ett eget spaningsarbete. Med hjälp av en gammal och en ny kollega försöker hon ta reda på vad som hänt och de dras in i en härva av våld och kvinnoförnedring. Samtidigt lurar pappan till Mildreds barn i skuggorna. Han betraktar dem på avstånd och inväntar ett bra tillfälle att hämta den familj han anser vara hans...

Jag tycker att man ska ge "En god gärning" en chans. Jag önskar att jag hade börjat med del 1 i den här serien men efter att ha lyssnat på andra delen så tror jag att jag vet för mycket för att göra det nu. Men vill ni börja med den (och jag tror att den kan vara bra!) så heter den "Morsarvet". Själv vill jag  lyssna på eller läsa mer av Christina Granbom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar