Sök i den här bloggen

Translate

söndag 21 maj 2017

"Ung kvinna saknad" av Claire Douglas (originaltitel: "Local Girl Missing")

På omslaget rekommenderas "Ung kvinna saknad" till fans av "Kvinnan på tåget" men jag tycker att det finns fler likheter med "Nära dig" (läs om båda dessa böcker genom att klicka på titlarna). Däremot håller jag med om att man antagligen kommer att tycka om den här boken ifall man gillar "Kvinnan på tåget", även om jag tycker att den var lite bättre än den här. "Ung kvinna saknad" är en relativt kort bok på bara drygt 300 sidor och den är väldigt lättläst. Det som drar ner betyget en del är att den är lite förutsägbar. Jag blev inte så överraskad av slutet som jag tror att det är meningen att man ska bli. Med det sagt så är det inte alls en dålig bok utan den är absolut läsvärd.

För arton år sedan försvann 21-åriga Sophie efter en utekväll med vänner. Det enda spåret efter henne var en blå sneaker som man fann ute på en gammal pir. Den allmänna uppfattningen då var att hon ramlat i vattnet och drunknat, men man återfann aldrig hennes kropp. Hennes bästa vän Francesca har sedan dess levt med minnena av väninnan. När hon nu arton år senare blir uppringd av Sophies bror Daniel som berättar att man funnit kroppsdelar som man tror är Sophies beger sig Francesca tillbaka till barndomsstaden Oldcliff-on-Sea. Daniel vill ha hennes hjälp med att ta reda på vad som hände hans syster den där ödesdigra kvällen. Men Francesca hinner knappt anlända till staden innan hotfulla anonyma brev börjar dyka upp. Hon känner sig också förföljd och ju mer hon och Daniel rotar i det förflutna desto mer övertygad blir hon om att någon vet vad som hände för arton år sedan...

Jag tycker att Claire Douglas har skrivit en helt okej deckare och jag kan mycket väl tänka mig att läsa fler böcker av henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar