Sök i den här bloggen

Translate

lördag 9 juli 2011

"Vinterdöd" av Rennie Airth (originaltitel: "The Dead of Winter")

"Vinterdöd" är den tredje boken om den f.d. polisen John Madden skrivna av Rennie Airth. Den avslutar den här trilogin (har just insett att det är en trend bland författare att skriva trilogier just nu!) som utspelar sig i England under andra världskriget. Böckerna är otroligt bra och välskrivna och det är svårt att släppa dem.

I "Vinterdöd" hittas en ung polsk flicka mördad på en gata i London. När Scotland Yard börjar nysta i fallet så visar det sig att hon arbetat på den f.d. Scotland Yard-polisen John Maddens gård. Det var flera år sedan han slutade som polis men han har trots det lyckats bli inblandad i flera polisutredningar sedan dess och just i det här fallet känner han ett ansvar för att hjälpa till att hitta flickans mördare. Det dröjer inte länge förrän de finner kopplingar till Frankrike och de inser också att det är en mycket farlig brottsling de letar efter...

Jag rekommenderar varmt Rennie Airths trilogi! Det börjar med "Mörkrets flod" (som jag just insett att jag faktiskt inte läst, men det är dags för det i sommar) och del två heter "Blodröd våg". Den finns recenserad längre ner i denna blogg.

2 kommentarer:

  1. Charles Konradjuli 10, 2011

    Tack för mera tips på bra läsning i sommar

    SvaraRadera
  2. Jo Vinterdöd passar perfekt så här på sommaren...

    SvaraRadera