Sök i den här bloggen

Translate

lördag 5 februari 2011

"Från de döda" av Mark Billingham

Nu har jag slukat ännu en deckare av Mark Billingham. "Från de döda" är en mycket spännande och välskriven bok, precis som Billinghams böcker brukar vara. Här ställs kriminalkommissarie Tom Thorne inför utmaningen att tillsammans med en ung kvinnlig privatdetektiv lista ut om den skurk som för 10 år sedan ska ha bränts upp i sin bil fortfarande är vid liv. Anna Carpenter, privatdetektiven, har blivit uppsökt av skurkens fru som precis avtjänat sitt straff för stämpling av mordet på sin make. Problemet är bara att någon skickat foton till henne, foton som föreställer hennes döde man vid liv... Är det han eller är det någon som spelar henne ett spratt? Det hela blir allvarligare då det uppdagas att den dotter de hade tillsammans just försvunnit spårlöst från den fosterfamilj som hon bodde hos. Detta gör att frun är övertygad om att hennes man lever och att han dessutom nu kidnappat dottern för att plåga henne ytterligare. Och när polisen och Anna Carpenter börjar rota i fallet så utlöser det en mängd otäcka och farliga händelser...

"Från de döda" är en bok som jag rekommenderar helhjärtat! Längre ner i bloggen finns en intervju där Mark Billingham själv berättar om den här boken.

2 kommentarer:

  1. Låter spännande, finns den som film också?
    Tack för bra tips.

    /Moon rider

    SvaraRadera
  2. Nej någon film finns inte eftersom boken är ganska ny. Men när du skriver det så är det lite konstigt att inte Billinghams böcker om Tom Thorne filmats (om de inte har det fast de inte visats i Sverige) för han skriver verkligen bra, roligt och spännande!!
    Kul att du gillar tipsen Moon rider :-)

    SvaraRadera