Sök i den här bloggen

Translate

söndag 20 februari 2011

"Det trasiga fönstret" av Jeffery Deaver

"Det trasiga fönstret" av Jeffery Deaver är en mycket spännande deckare med ett högt tempo från första till sista sidan, precis som Deavers böcker brukar vara. Det kan ibland bli lite för mycket och lite för osannolikt duktigt men i det stora hela är det alltid kul och nervkittlande att läsa hans böcker.
I "Det trasig fönstret" jagar Lincoln Rhyme, privatutredare i New York, och hans partner Amelia Sachs en hänsynslös mördare som inte bara nöjer sig med våldtäkt, stölder och mord utan också ser till att någon annan åker fast för hans brott. Anledningen till att Rhyme och Sachs ens upptäcker denna kusliga mördare är att han råkar välja Rhymes kusin som syndabock för ett av hans brott. De känner direkt att det är något som inte stämmer med bevisen och snart inser de att det finns flera oskyldiga som nu sitter i fängelse för brott de inte begått. Men jakten på mördaren blir svår för han verkar veta allt om sina offer och syndabockar och hur får man fast någon som vet allt?

Temat i boken är av "storebror ser dig"-karaktär och frågan om hur långt man kan gå när det gäller datautvinning ställs på sin spets här. Jag gillar den här boken och tycker att man ska läsa den om man gillar spännande böcker med högt tempo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar