Sök i den här bloggen

Translate

söndag 27 februari 2011

"Det onda hjärtat" av Lesley Horton

Det här är en mycket bra bok! Det tog mig endast en och en halv dag att läsa den och det är ett bra betyg! Det är också den första av årets reafynd som jag gav mig på och nu är det bara att hoppas att de andra håller samma klass.

"Det onda hjärtat" börjar med att Dianne Ingleby blir skjuten när hon, hennes man och deras dotter är på väg till deras bil då de varit ute och firat dotterns 25-årsdag. Ganska snart ställs kriminalkommissarie Handford och hans team inför frågan om kulan egentligen var menad för Diannes man och inte henne. Hon verkar nämligen ha levt ett nästan helgonlikt liv och de kan inte hitta några som önskat livet ur henne. Maken däremot har gott om fiender. Allt från arga äkta män till de kvinnor han varit otrogen med till affärsbekanta som han kommit på kant med. Det går också rykten om att han är en finansiär av det invandrarfientliga partiet BNP. Det är dags för det lokala politiska valet och kan mordet kopplas ihop med det?
Lesley Horton skriver om motsättningar i samhället och väver in familjeheder och familjekonflikter på ett lysande sätt. Det här är riktigt spännande och jag var bara tvungen att läsa klart den då jag börjat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar