Sök i den här bloggen

Translate

måndag 7 juni 2010

"Dödsscen" av Richard Montanari


Jag blev fast för Richard Montanari när jag läste hans förra bok "En sista bön" (recenserad tidigare i min blogg) och "Dödsscen" är lika bra den! Montanari har förmågan att skriva fängslande och det är spännande så gott som hela tiden. 

I "Dödsscen" lämnas ett videoband som hyrts på ett videouthyrningsställe in till Philadelphiapolisen av den chockade man som hyrt filmen. Filmen är "Psycho". Enda problemet är att duschscenen är utbytt. I stället för filmens mord visas ett riktigt mord som utförs på exakt samma sätt som mordet i filmen. Partnerna Kevin Byrne och Jessica Balzano får fallet i sina händer och snart står det klart att det är en seriemördare de jagar. Mördaren spelar in sina mord enligt kända filmmanus och sedan klipper han in sina scener i de riktiga filmerna och placerar ut dem på ställen där folk kan hyra dem. Morden är riktigt grymma och poliserna inser att tiden är knapp eftersom mördaren håller ett högt tempo. Samtidigt pågår en stor filminspelning i staden där kända regissörer och skådespelare deltar och allmänheten dras till kändisarna....

Den här boken tycker jag absolut att ni ska läsa! Läs gärna "En sista bön" innan om ni inte gjort det för då får ni följa poliserna i kronologisk ordning. Jag vill definitivt läsa mer av Richard Montanari!

4 kommentarer:

  1. Jag har boken som har legat och mognat i en hylla så det är nog dags att plocka fram den och börja läsa sommarens första bok :)

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag absolut att du ska göra!! ;-)
    Du kommer inte att bli missnöjd med det beslutet - jag lovar!

    SvaraRadera
  3. Storyn verkar riktigt intressant. Får nog gå en sväng till bibblan och se om de har boken, eller något annat av Richard Montanari´. Har inte läst något av honom.

    SvaraRadera
  4. Richard Montanari är en kanonbra författare så läs hans böcker!! Den förra jag läste hette En sista bön och den var lika bra den också!

    SvaraRadera