Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 13 oktober 2009

"Öppet hus" av Ian Rankin

Nu har jag äntligen läst den senaste boken av Ian Rankin! Och jag ger den högt betyg!! Det är den första boken jag läst av honom som inte handlar om Rebus och jag var lite orolig för att det inte skulle vara lika bra men det var det. Jag vet inte varför men jag får en liten känsla av "Tjuvarnas marknad" när jag läser den trots att den inte alls handlar om samma sak... Lite konstigt men så är det! På något sätt så är den både spännande och rolig på samma gång men jag är inte så säker på att Rankin menat att vara rolig... Kanske är det mig det är fel på :-)

Boken handlar om tre vänner; Mike, Robert och Allan som får en idé om att "befria" konst som finns i ett lager där ingen kan se och uppskatta den. En dag om året är det i Edinburgh öppet hus vilket innebär att allmänheten får komma in på muséer, hos frimurarna, på banker m.m. och titta på konst m.m. som finns där. Kan nog jämföras med de kulturnätter som vi har i olika städer i Sverige. Tanken är att de tre vännerna under öppet hus-dagen ska byta ut konst på det lager där de finns och på så sätt ska inte stölden upptäckas. De tar hjälp av en konststudent som är skicklig på att kopiera. Men de behöver också hjälp av "proffs" inom den kriminella världen och tar därför hjälp av en av Edinburghs mest ökända gangsters Chib Calloway. Han verkar med på planerna men vad de inte vet om är att han har stora skulder till Hells Angels. Skulder han inte alls är i närheten av att kunna betala...


Det här är absolut en bok jag rekommenderar er att läsa!! Den är underhållande och spännande och man veta hur allt hänger ihop!


OBS!! Glöm inte att tävla om "Den förlorade symbolen" (Dan Browns nya bok) - Det gör Du genom att kommentera inlägget här nedan. Följ instruktionerna där!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar