Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 3 mars 2009

”Den siste tempelriddaren” av Raymond Khoury

Det börjar med ett spektakulärt anfall mot Metropolitanmuseet i New York. Fyra män, utklädda till tempelriddare, rider kvällen för öppnandet av utställningen in i museet och stjäl värdefulla föremål som Vatikanen visar upp för allmänheten. Bl.a. kommer de över en chiffermaskin. FBI-agent Sean Reilly och arkeologen Tess Chaykin hamnar på olika sätt i jakten på förövarna och letandet efter svaret på varför chiffermaskinen stals. Det blir en jakt på liv och död som leder tillbaka till medeltiden och de mytomspunna tempelriddarna. Det finns vissa likheter med "Da Vinci koden" men den skiljer sig också mycket från den. Det de har gemensamt är frågan om Jesus var Guds son eller en vanlig människa samt den katolska kyrkans kamp att dölja sanningen.
Jag rekommenderar den här boken till dem som gillar historisk spänning och gamla myter. Tyckte man om "Da Vinci koden" så tycker man nog också om den här. Och då man tror att man förstått hela historien så överraskar författaren med en ny vändning…
Själv ser jag fram emot att läsa Khourys senaste bok ”Ormens tecken”. Men först har jag några andra böcker som väntar på mig :-)

2 kommentarer:

  1. Spännande bok verkar det vara, måste nog läsa den!!! Vad ska du börja läsa nu och vad tyckte du om hemmafruarna ?

    SvaraRadera
  2. Nu blir det en bok av Val McDermid. Antingen "Andras plåga" eller "I terrorns skugga". Bara jag får dem från Adlibris...
    "Fruarna" håller nog ett tag till. Det hände ju en hel del i går kväll! Men det gäller som sagt att hålla intrigen levande och förnya programmet.

    SvaraRadera