Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 11 mars 2009

"Andras plåga" av Val McDermid


Den här boken har jag också sett som ett avsnitt i TV-serien ”Mord i sinnet” och även i det här fallet är boken bättre!

I ”Andras plåga” inträffar en serie bestialiska mord på prostituerade som i varje detalj överensstämmer med några mord som inträffade för två år sedan. Problemet är bara att mördaren greps för två år sedan och han inte bara erkände utan de tekniska bevisen var överväldigande. Psykologen Tony Hill, som hjälper polisen med att göra gärningsmannaprofiler, vet att det är omöjligt att två olika sexförbrytare har exakt samma böjelser men ändå är både han och polisen övertygade om att rätt man fälldes för två år sedan. Den mannen, Derek Tyler, sitter inlåst på psyket och har inte sagt ett ord sedan han låstes in. Hill arbetar på den psykologiska institution där Derek Tyler sitter och han försöker på alla sätt få honom att öppna sig och berätta om sina mord.
Kriminalöverkommisarie Carol Jordan och hennes team försöker lösa dessa mord samtidigt som de försöker hitta två försvunna små pojkar. För att hitta personen som mördar prostituerade bestämmer sig polisen för att arrangera en fälla genom att låta en av de sina spela lockfågel. Men operationen går fel och lockfågeln försvinner… Nu är det en kamp mot klockan för att hitta henne innan det är för sent! Men de får heller inte trappa ner jakten på den person som fört bort pojkarna.
Samtidigt får man följa Carol Jordans personliga kamp att komma över den våldtäkt hon själv utsattes för då hon var undercover i ett annat fall. Man får också följa de andra polisernas längtan att göra karriär och deras personliga problem.
Boken är spännande från första sidan till sista och jag tycker absolut att ni ska läsa den! Jag kan varmt rekommendera alla ValMcDermids böcker om Tony Hill och Carol Jordan. Än så länge har jag inte blivit besviken på någon av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar